• info@drosinstallatietechniek.nl

Houd hier rekening bij het renoveren van een systeemplafond

plafond

Houd hier rekening bij het renoveren van een systeemplafond

Een nieuwe plafond in de woning is altijd fijn om eens in de zoveel tijd te monteren. Je kunt er dan voor kiezen om dit heel moeilijk en duur te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een systeemplafond te monteren. Deze biedt namelijk een hele hoop voordelen. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij het plafond en wat deze voordelen dan precies mogen inhouden.

Een plafond monteren


Een systeemplafond is namelijk een plafond wat bijna iedereen zelf wel kan monteren. In plaats van dat hier iemand bij gehaald moet worden, kan je het altijd zelf proberen om dit plafond te monteren. Dat gaat namelijk vrij gemakkelijk. Allereerst is het zo dat er een geraamte gemaakt wordt. Deze wordt vervolgens onder het normale plafond gehangen. Daarin worden vervolgens platen gehangen. Deze systeemplafond plaat zal vervolgens dienen als het nieuwe plafond. De platen worden een voor een in het geraamte gehangen totdat er een geheel ontstaat. Dit is vervolgens het plafond. Zoals je merkt is dit dus veel makkelijker om te monteren dan andere verschillende plafonds en kun je dit ook veel sneller klaar hebben dan wanneer je kiest om een ander plafond te monteren. 

Voordelen van het plafond


maar wat zijn dan precies de voordelen van een systeemplafond? Allereerst natuurlijk het gemak van het monteren. Waarbij je dit bij een ander plafond bijna nooit zelf kan, maar hier hulp bij nodig hebt, kun je bij het ophangen van dit plafond de systeemplafond plaat zelf in het geraamte hangen totdat het gehele plafond klaar is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je hierdoor een soort tweede ruimte creëert. Er is namelijk ruimte tussen het oude plafond en het nieuwe plafond. Hier tussen kunnen allerlei dingen weggewerkt worden zoals bijvoorbeeld elektriciteit kabels, maar ook buizen van het sanitair in het gebouw. Het gebouw wordt hier dus veel netter van. Als laatste zorgen de platen er ook nog eens voor dat er een veel betere akoestiek in het gebouw is. Ook dat is zeker een voordeel wanneer je kiest voor een plafond als deze. Reden genoeg dus om een nieuw plafond te nemen.

Totaal

Laat je bericht achter