• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe zet je een boxspring in elkaar?

Hoe zet je een boxspring in elkaar?

Iedereen heeft er natuurlijk baat bij als hij/zij goed slaapt. Een slechte nachtrust kan namelijk niet alleen jezelf belemmeren, maar ook de mensen om je heen. Iets wat hierbij natuurlijk goed kan helpen is een goed bed. Een boxspring kopen is dan natuurlijk stap één, maar dan ben je er nog niet. Een boxspring bestaat namelijk uit verschillende onderdelen en dit kan nog best lang duren als je niet weet hoe je het aan moet pakken. Dus hoe doe je dit nu? Om je daarbij te helpen beschrijft dit artikel enkele tips en tricks die jou helpen op jouw boxspring helemaal klaar te maken voor je nachtrust.

Wat is een boxspring?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je op de hoogte bent van wat een boxspring nu eigenlijk is. Een boxspring is namelijk een ondersteunende bodem voor je matras. Het bestaat uit een stevig frame met veren die extra ondersteuning bieden aan je matras. Op deze manier wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en gaat je matras ook langer mee. Doorzakken wordt hier namelijk mee voorkomen doordat schokken beter worden geabsorbeerd en er een stabieler oppervlak is waar je matras op kan rusten.

Het monteren van de boxspring

Nu duidelijk is wat een boxspring is, is het natuurlijk handig dat je weet hoe je deze in elkaar zet. Dit gebeurt meestal in enkele stappen. Zodra je deze stappen goed volgt, zal het in elkaar zetten ervan een gemakkelijk en snel proces zijn. De stappen die je moet volgen zijn:

  1. Open de doos en leg alle onderdelen naast elkaar.
  2. Monteer het frame door de metalen beugels aan de houten planken te bevestigen.
  3. Voeg de veren toe aan het frame en maak deze vast.
  4. Plaats het matras bovenop de boxspring en maak eventueel aanpassingen waar nodig.
  5. Controleer of alles stevig vastzit en veilig en stabiel is voor gebruik.

De boxspring afmaken

Zodra deze stappen zijn voltooid is het tijd om het bed verder op te maken. Zorg dat je de juiste kussens koopt en een dekbed kiest die bij je past. Als laatste kan je het bed helemaal afmaken met een leuke dekbedovertrek en extra sierkussens. Zodra deze stappen zijn voltooid, is het dan eindelijk tijd om te genieten van jouw nachtrust.

Totaal

Een gedachte over “Hoe zet je een boxspring in elkaar?

Laat je bericht achter