• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe voorkom je lekkages?

Hoe voorkom je lekkages?

Lekkages duur zijn, om nog maar te zwijgen van een ongemak. Je watertoevoer bij de kraan dichtdraaien is de beste manier om te voorkomen dat een lekkage je huis ernstige schade toebrengt. In dit artikel bespreken we verschillende manieren waarop je lekkages in je huis kunt voorkomen.

Laat je boiler regelmatig onderhouden

Lekkende boilers komen vaak voor, vooral bij oudere modellen die niet regelmatig onderhouden zijn. Het druppelen van een cv-ketel lijkt misschien geen groot noodgeval, maar het kan je uiteindelijk een aanzienlijk bedrag aan waterverspilling kosten. En niet te vergeten, het voortdurend lekken van de boiler kan de inwendige onderdelen van je toestel in gevaar brengen. Als je het te lang laat zitten, is reparatie misschien geen optie meer en zul je uiteindelijk een nieuwe machine moeten aanschaffen. De beste manier om te voorkomen dat je cv-ketel lekt is door hem regelmatig te laten onderhouden door een loodgieter. Zo kunnen eventuele onderliggende problemen opgespoord worden voor ze ernstig (en duurder!) worden.

Controleer regelmatig je waterdruk

Een andere gemakkelijke manier om lekkages van je waterleidingen te voorkomen is door regelmatig de waterdruk te controleren. Je kunt hem natuurlijk niet te laag hebben, want dan kun je de afwas niet doen of niet genieten van een warme douche, maar tegelijk kan een te hoge druk je waterleidingen belasten. Een hoge waterdruk kan de levensduur van al je loodgietersonderdelen ernstig verminderen.

Isoleer je leidingen

In Nederland kan het in de winter behoorlijk fris worden, met temperaturen die wekenlang onder nul dalen. Het is belangrijk te onthouden dat wanneer de buitentemperatuur onder nul daalt, al het water in je afvoerbuizen buiten zal bevriezen. Als water bevriest zet het uit, wat je afvoersysteem onder druk kan zetten en barsten kan veroorzaken. Daarom is het goed om de leidingen te isoleren bij koud weer. Dit doe je door de afvoerleidingen te bekleden. Je kunt zelf proberen afvoerleidingen te bekleden, maar het kan een lastig proces zijn. Het is veel tijdsefficiënter om een loodgieter in te schakelen om het voor je te doen.

Totaal

Laat je bericht achter