• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe vaak moet ik de zonnepanelen reinigen

Hoe vaak moet ik de zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen lijken inmiddels dé trend van het moment te zijn. Langzamerhand worden de woningen in mijn buurt voorzien van de zwarte panelen. Terwijl ik dit artikel aan het uitschrijven ben, kijk ik uit op twee woningen die beide, aan de hand van zonnepanelen, in staat zijn energie op te wekken. Een prachtig concept met grote voordelen. 

Wellicht heb jij zelf wel zonnepanelen en ervaar jij dagelijks de voordelen van de platen. Zo scheelt het jou niet enkel een hoop kosten, maar draag jij ook nog eens bij aan een beter milieu in de toekomst. Dat zijn nog eens mooie voordelen! 

Afhankelijk van zonlicht

Bij het opwekken zijn de duurzame zonnepanelen afhankelijk van het zonlicht. Indien de zonnepanelen vuil zijn, zullen de bewoners ervaren dat de opbrengst zal afnemen. Door het vuil kunnen de zonnepanelen minder zonlicht opnemen, waardoor de hoeveelheid geproduceerde energie ook zal afnemen. Kortom: het is zo nu en dan raadzaam om de panelen te reinigen. Maar wanneer en hoe? Die vragen behandel ik in dit artikel.

Hoe maak je de zonnepanelen schoon?

Tijdens het reinigen van de zonnepanelen is het absoluut af te raden om op de zonnepanelen te zitten of staan. Doordat de zonnepanelen erg groot kunnen zijn, kan het lastig zijn om de gehele zonnepaneel te reinigen. Om deze reden kiezen huishoudens er regelmatig voor om de zonnepanelen professioneel te laten reinigen. Zij weten immers exact welke producten er geschikt zijn voor de schoonmaak en welke middelen de zonnepanelen kunnen schaden. 

Hoe vaak maak je de zonnepanelen schoon?

De regelmaat van de reiniging is erg belangrijk. Zo is het onverstandig om de zonnepanelen installatie voor een lange periode niet te reinigen. Professionals raden de bewoners aan om de zonnepanelen om de vijf jaar te (laten) reinigen. Hierbij is het weer uiteraard ook van invloed. Indien het een lange periode niet heeft geregend, kan een extra reinigbeurt nodig zijn op het rendement optimaal te houden. 

Totaal

Laat je bericht achter