• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe kun je zelf duurzame energie gebruiken?

Hoe kun je zelf duurzame energie gebruiken?

Het kiezen van hernieuwbare energiebronnen voor de elektriciteit en verwarming van jouw woning is een geweldige manier om niet alleen je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo kun je ook jouw huis duurzamer maken en je energiekosten mogelijk verlagen. De voordelen ervan zijn aanzienlijk. We gaan er hier dieper op in. 

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie is een vorm van energie die perfect aan de huidige energiebehoefte voldoet. Dit zonder dat deze het risico loopt op te raken. De bron kan steeds weer opnieuw gebruikt worden. Duurzame energie moet wereldwijd op grote schaal aangemoedigd worden, aangezien het geen schade aan het milieu toebrengt en overal gratis verkrijgbaar is. Alle hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne energie en windenergie,zijn duurzaam omdat ze stabiel zijn en ook in overvloed beschikbaar zijn.

Zonne-energie is de belangrijkste vorm van duurzame energie

Zonne-energie is de beste vorm van duurzame energie. Deze energie manifesteert zich in twee vormen. Er is het licht zelf en de warmte ervan. Beide vormen zijn even belangrijk voor ons in ons dagelijks leven en alle andere vormen van leven op onze aardbol.

De planten hebben bijvoorbeeld licht nodig om te kunnen groeien en voedsel te genereren, terwijl de mens warmte-energie nodig heeft om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar ook om hun huizen en industrieën van stroom te voorzien. Daarmee is zonne-energie de belangrijkste vorm van duurzame energie.

Zonne-energie is de toekomst van energie

Volgens veel milieuactivisten is zonne-energie de toekomst van energie. Je kunt de zon gebruiken om zelf elektriciteit voor jouw huis op te wekken. Dit door middel van zonnepanelen die op het dak van je woning zijn geïnstalleerd. Deze panelen nemen de zonnestralen op en zetten deze om in elektriciteit. Die je vervolgens kunt gebruiken om jouw huis te verwarmen en al jouw apparaten van stroom te voorzien.

De landelijke subsidie op zonnepanelen is helaas stopgezet. Maar er zijn gelukkig nog wel verschillende financiële regelingen voor zonnepanelen en een warmtepomp om de aanschaf en het gebruik ervan aantrekkelijk te maken. Huiseigenaren kunnen bijvoorbeeld nog wel een overheidssubsidie krijgen voor de aankoop van een zonneboiler en een warmtepomp.

Een koolstofarme verwarmingsoplossing

Steeds meer mensen omarmen de ecologische duurzaamheid van warmtepompen en zonnepanelen als middel om hun huizen van warmte te voorzien. Warmtepompen zijn immers een uitstekende koolstofarme verwarmingsoplossing, maar hebben wel elektriciteit nodig om te werken. Juist daarom zal de combinatie met zonnepanelen ervoor zorgen dat je huis aangenaam klimaatneutraal wordt.

Plus voor een efficiëntere warmteverdeling is het bovendien aan te raden om vloerverwarming of ventilatorconvectoren te gebruiken. Die in de zomer voor een airconditioning gebruikt kunnen worden.

Een duurzame levensstijl

Duurzaamheid is de sleutel in de strijd tegen klimaatverandering en er is vrij veel te doen om een duurzamer leven te leiden. Duurzame energie gaat om kleine, energiezuinige veranderingen die je zelf bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen en een warmtepomp kunt aanbrengen. Om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Thuis duurzaam zijn draagt bij aan een duurzame levensstijl, een levensstijl die bij ieder milieu- en kostenbewust persoon past! Dus ook jij!

Totaal

Laat je bericht achter