• info@drosinstallatietechniek.nl

Hier moet je aan denken bij het huren van een graafmachine 

Hier moet je aan denken bij het huren van een graafmachine 

Heb je een graafmachine nog voor een specifieke klus? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om er eentje te huren. Zeker als je deze slechts incidenteel gebruikt. Dan is het zonde om een graafmachine te kopen. Bovendien beschik je hierdoor over meer flexibiliteit en weet je zeker dat de machine goed onderhouden wordt en naar behoren werkt. Kortom: genoeg redenen om te huren. Maar waar moet je dan aan denken? 

Welke graafmachine heb je nodig? 

Wist je dat er heel veel verschillende graafmachines zijn? Wil je een compacte graafmachine, een grote graafmachine of juist een minigraver huren? Welke graafmachine de beste optie is, hangt volledig af van het project waar je deze voor nodig hebt. 

Minigravers 


Minigravers worden vaak gekozen door zowel particulieren als ondernemers. Ze zijn voor veel projecten inzetbaar. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze relatief klein. Hierdoor zijn ze goed te besturen in kleinere ruimtes en worden ze voornamelijk gebruikt voor kleinschalige projecten. Houd er rekening mee dat ze hierdoor ook een lagere graafdiepte kunnen bereiken. 

Compacte graafmachines 

Compacte graafmachines zijn net een slag groter en bieden daardoor meer graafdiepte en een beter hefvermogen dan minigravers. Deze graafmachines worden ingezet voor middelgrote projecten. 

Grote graafmachines 

Grote graafmachines kunnen werkelijk elk project aan. Ze zijn echter minder geschikt als de ruimte compact is. Daar vallen ze simpelweg te groot voor uit. Daarnaast beschikken ze over minder wendbaarheid door hun grootte. Houd dan ook zeker rekening met de beschikbare ruimte voordat je voor dit formaat kiest. 

Flexibiliteit 


Graafmachines zijn op verschillende plekken te huren. Maar hoe kies je de juiste partij? Het is vooral een kwestie van persoonlijke wensen en eerdere ervaringen. Het is in elk geval belangrijk om na te gaan op welke termijn je een graafmachine kunt huren. Als je vaak spoedklussen aanneemt en dus binnen 48 uur een graafmachine moet regelen, dan is dit lang niet bij elk bedrijf mogelijk. Als flexibiliteit dus van belang is, is het goed om hier rekening mee te houden voordat je een bedrijf kiest. 

Draagvermogen 


Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is het draagvermogen van de graafmachine. Dit vertelt je hoeveel de graafmachine kan dragen en tillen. Wees je bewust van het gewicht van de materialen die je tijdens het bouwproject gebruikt. Zo kun je eenvoudig berekenen welke graafmachine hiervoor het meest geschikt is.

Totaal