• info@drosinstallatietechniek.nl

Glas op metaal lijmen? Gebruik glaslijm

glaslijm

Glas op metaal lijmen? Gebruik glaslijm

Veel mensen zijn de afgelopen maanden aan het klussen gegaan. Als je veel thuis zit, dan wil je dat je eigen omgeving er netjes en prettig uitziet. Aangezien je toch veel tijd thuis doorbrengt en veel tijd over hebt, is het een ideaal moment om klusjes die eerder altijd bleven liggen nu aan te pakken. En in sommige situaties is ducttape niet genoeg om iets vast te maken, hoe graag je dat ook zou willen. Het kan wel, maar mooi wordt het niet en je wordt het waarschijnlijk ook snel zat om daar de hele tijd tegenaan te kijken. Gelukkig zijn er talloze andere manieren om spullen netjes aan elkaar te maken, zoals schroeven, dubbelzijdige tape en goede hout- of glaslijm. Op internet kun je er veel over vinden, maar je kunt ook uitwijken naar een bouwmarkt en daar om advies vragen.

 

Makkelijker dan je verwacht

Met glaslijm heb je je materialen sneller aan elkaar dan je verwacht. Ook kun je je twee oppervlakken op allerlei verschillende manieren aan elkaar hechten. Misschien heb je nieuwe metalen kozijnen of een ander soort raamdecoratie, of ben je lekker aan het doe-het-zelven en kandelaars of andere decoraties voor in je huis aan het maken. Het kan natuurlijk ook dat je de lijm nodig hebt voor een kunstproject waarin je met grote grove materialen sculpturen in elkaar zet. Als kunstacademiestudent is het sowieso handig om kennis te hebben van de verschillende manieren waarop je verschillende materialen aan elkaar vast kunt maken. Hoe dan ook, met glaslijm zit je in heel veel gevallen goed, in ieder geval als je met glas aan de slag gaat. 

 

Stevig en betrouwbaar

Misschien klinkt een beetje lijm als een vrij makkelijke en korte termijn-oplossing, maar goede glaslijm zorgt ervoor dat je materialen goed aan elkaar blijven zitten, is betrouwbaar en omdat het zo lang goed blijft zitten is het ook erg duurzaam. Daarnaast beschadig je de originele materialen ook niet, wat je met schroeven, spijkers of zelfs door lassen wel zou hebben. Het is een subtiele en smaakvolle oplossing, die ook nog lang en stevig blijft zitten. En niet alleen bij kleine knutselwerken of creatieve creaties, maar ook bij lange termijn projecten en grote bouwwerken.

 

Niet zeker? Vraag hulp aan een expert

Als je niet zeker weet welke glaslijm je nodig hebt, of hoe je de glaslijm die je hebt gekozen moet gebruiken, dan kun je altijd hulp vragen. Daar hoef je je niet ongemakkelijk over te voelen, want je kunt immers niet altijd alles weten. Bovendien zijn er genoeg mensen die die kennis wel hebben, en die je graag verder helpen. Je kunt gewoon naar je lokale bouwmarkt gaan, en daar hulp vragen aan een medewerker. Vaak hebben grote winkels of online shops ook een klantenservice die je kunt mailen, appen of bellen met je vraag. Als je op dit moment niet naar een winkel kunt, of je niet nog een keer wil omdat je de lijm al in huis hebt, is dat natuurlijk een ideale oplossing. 

Totaal

Laat je bericht achter