• info@drosinstallatietechniek.nl

ERP-systemen hebben de toekomst

ERP-systemen hebben de toekomst

ERP-systemen hebben de toekomst

Veel bedrijven zweren tegenwoordig bij het gebruik van een ERP-systeem. Met name de middelgrote tot grote bedrijven kunnen hier vele voordelen van ondervinden. Vroeger was het gebruikelijk om een apart programma te hebben voor de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering. Tegenwoordig kunnen al deze losstaande onderdelen worden samengevoegd in één handig ERP-systeem. Maar wat is een ERP-systeem nu precies? Welke ERP-systemen bestaan er zoal? En wat zijn de voordelen van een ERP systeem? Je leest de antwoorden op deze vragen hieronder. Lees daarom snel even verder en ontdek zelf waarom ERP-systemen de toekomst hebben.

Wat is een ERP-systeem?

ERP is een veelgebruikte afkorting binnen het bedrijfsleven. Het staat voor de Engelse benaming Enterprise Resource Planning. Wanneer we het over ERP hebben, hebben we het over computerprogramma’s die het mogelijk maken om de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering samen te voegen en op elkaar af te stemmen. Het gaat hierbij om verschillende bedrijfsprocessen zoals de inkoop, het voorraadbeheer, de opslag, de productie en de verkoop alsook de financiën. Een ERP-systeem bestaat uit meerdere kleine deelprogramma’s die elk afzonderlijk ondersteuning bieden aan al deze verschillende bedrijfsprocessen. Elk deelprogramma heeft dan ook zijn eigen specifieke en afgebakende taak.

Enkele voorbeelden van ERP-systemen

Sommige ERP-pakketten zijn speciaal ontwikkeld voor een bepaalde branche. Andere ERP-pakketten hebben weer een wat meer algemenere insteek. Enkele voorbeelden van bekende ERP-systemen zijn Oracle, SAP en Microsoft. Oracle is een Amerikaans softwarebedrijf. SAP komt uit Duitsland en is een acroniem voor: ‘Systemanalyse Programmentwicklung’. Vertaald naar het Engels betekent dit: System Analysis Program Development. Microsoft kent vrijwel iedereen van de Windows besturingssystemen. Maar wist je ook dat Microsoft ERP aanbiedt? Denk bijvoorbeeld aan Navision, NAV en Business Dynamics. Bij Qexpertise kunnen ze je er meer over vertellen!

Het grootste voordeel van een ERP-systeem

Het grootste voordeel van een ERP-systeem is dat je niet verschillende programma’s hoeft te gebruiken voor verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering. Deze losse programma’s zijn vaak niet of nauwelijks op elkaar afgestemd en kunnen daardoor moeilijk samenwerken en geïntegreerd worden. Hier heb je bij een volwaardig ERP-systeem geen last van. Alle onderdelen kunnen eenvoudig en snel op elkaar afgestemd worden. Een ERP-systeem zorgt dan ook voor een gestroomlijnd geheel. Hierdoor wordt de bedrijfsvoering efficiënter. Tevens kun je makkelijk zien waar de knel- en verbeterpunten voor jouw bedrijfsvoering zitten. Een ERP-systeem is zo gek dus nog niet!

Totaal

Laat je bericht achter