• info@drosinstallatietechniek.nl

Elke ruimte vraagt om een andere lamp 

verschillende lampen

Elke ruimte vraagt om een andere lamp 

Als je lampen zoekt voor je woning dien je je als eerste af te vragen voor welke ruimte je de lamp wilt kopen. Elke ruimte kan vragen om een andere soort lamp. Online kun je veel vinden over de eisen waaraan een lamp dient te voldoen om te gebruiken in een bepaalde ruimte. Ook lampenwinkels kunnen je hierin adviseren. Daarnaast is er ook een verschil tussen lampen die je als particulier in een woning gebruikt en lampen die geschikte zijn voor een bedrijf. Maar dit artikel is vooral gericht op lampen die gebruikt worden in woningen. Omdat de keus enorm is, is het goed om een beetje een idee te hebben welke soort lampen gebruikt worden in welke ruimte.

De slaapkamer

Waren er voorheen speciale lampen voor de slaapkamers tegenwoordig zijn er geen specifieke meer. Vaak wordt voor een slaapkamer spots of plafondlampen gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. De keus in dit soort lampen is erg groot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. Maar ook uit verschillende kleuren en designs, zodat de lamp precies past bij je slaapkamer en persoonlijke voorkeur.

De woonkamer

Er zijn verschillende soorten lampen te gebruiken voor de woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld hanglampen gebruiken gecombineerd met vloerlampen in dezelfde stijl. Er zijn verschillende stijlen te bedenken van modern tot klassiek waardoor je altijd wel een lamp vindt die past bij je interieur en smaak.

De keuken

Ben je eerder op zoek naar een lamp voor je keuken dan is er veel keus omdat er geen specifieke lampen worden aangeboden voor deze ruimte. Een keuken is een ruimte die goed verlicht moet worden om je werk daar goed te kunnen verricht. Een aanrader voor deze ruimte zijn spotlichten. Ze geven namelijk veel licht en kunnen gericht verlichting geven op specifieke plekken.

Hulp bij het plaatsen van lampen

Ben je zelf niet zo handig? Dan kun je het ophangen en aansluiten van lampen overlaten aan een elektricien. Ook op plekken waar nog geen aansluiting is, kan een elektricien elektriciteit aanleggen. Bespreek uw wensen met hem door, zodat hij een passende offerte kan maken.

Bronnen:

Totaal

Laat je bericht achter