• info@drosinstallatietechniek.nl

Een waterontharder kopen: het ideale apparaat voor jouw huishouden

Een waterontharder kopen: het ideale apparaat voor jouw huishouden

Een waterontharder kopen vergt wat voorbereiding. Het is namelijk belangrijk dat dit apparaat aansluit bij jouw huishouden en waterverbruik. Als je gaat zoeken naar waterontharders, dan zie je al snel dat er een groot aanbod is. En deze machines hebben allemaal andere kenmerken. Dat lijkt overweldigend, maar door je hier een klein beetje in te verdiepen kies je een waterontharder uit die exact aansluit bij jouw specifieke situatie thuis. Hier lees je over de afwegingen die je maakt als je een waterontharder gaat kopen.

Een hydraulische- of elektrische waterontharder kopen?

Je maakt de selectie geschikte waterontharders al een stuk kleiner als je je eerst afvraagt of je een elektrisch of hydraulisch apparaat aan wilt schaffen.

  • Hydraulische waterontharders zijn goedkoper want ze werken met de druk van het water op je leidingen. Je hebt geen stopcontact nodig, want ze gebruiken geen elektriciteit. De mogelijkheden zijn beperkter, omdat ze niet door middel van een computer worden bestuurd.
  • Elektronische waterontharders stel je in door middel van een computer. Ze filteren het water alleen als je het gebruikt en dat doen ze wanneer jij dat wilt. Regenereren gaat ook automatisch. Deze apparaten zijn wel duurder en gebruiken stroom.

De capaciteit

Het volgende aandachtspunt om rekening mee te houden als je een waterontharder gaat kopen is de capaciteit. Het spreekt voor zich dat grotere huishoudens meer water verbruiken en als je een waterontharder wilt die dat allemaal eerst filtert, dan moet die de capaciteit hebben die daarbij aansluit. In grote gezinnen, bijvoorbeeld, zal het vast voorkomen dat iemand onder de douche staat terwijl de afwasmachine draait. Het is dus zaak om een waterontharder te kopen die de vraag van beide apparaten op zo’n moment aan kan. Kleinere machines hebben een capaciteit van 10 liter terwijl de grotere machines 20 liter onthard water aan kunnen bieden.

Met 1 of 2 cilinders een waterontharder kopen

Waterontharders werken met een cilinder die gevuld is met harsbolletjes. Deze trekken de kalk- en calciumdeeltjes in het water aan als een magneet. De cilinders moeten eens in de zoveel tijd worden gereinigd en dat gebeurt met zout. Dit proces heet regenereren. Tijdens het regenereren is de cilinder buiten werking. Je kunt een waterontharder kopen met een of met twee cilinders. Kies je voor een apparaat met twee cilinders, dan heb je altijd zacht water, ook als hij aan het regenereren is. Dat kan voor grootverbruikers belangrijk zijn. Aan de andere kant, stel in dat je waterontharder regenereert als je slaapt en je hebt aan een cilinder ook voldoende.

Vraag je specialist om hulp

Een waterontharder kopen doe je niet zomaar, maar je kunt deze dus wel exact afstellen op jouw behoeften. Vraag bij twijfel een specialist om hulp. Zij kunnen je meer vertellen over waterontharder kosten en wat de perfecte waterontharder is voor jou. Je kunt dan direct ook een onderhoudscontract afsluiten en je verdiepen in het zout dat je nodig hebt. Let op deze punten, betrek de specialisten bij je keuze en je zult een waterontharder kopen waar jij vele jaren plezier van hebt.

Totaal

Laat je bericht achter