• info@drosinstallatietechniek.nl

Een gezellig winkelcentrum

denk

Een gezellig winkelcentrum

Winkelen in een winkelcentrum

Wanneer u in een winkelcentrum gaat winkelen, dan doet u dat vaak niet alleen om wat te kopen wat u daadwerkelijk nodig heeft, maar gaat u ook voor de gezelligheid. Daarom moet een winkelcentrum, zodra u daar bent, uitnodigend aandoen. Op de eerste plaats is het belangrijk dat het winkelcentrum schoon is. Dat is te bereiken door het plaatsen van voldoende prullenbakken, die regelmatig worden geleegd. Het straatmeubilair, waaronder ook prullenbakken worden gerekend, dat in een winkelcentrum wordt toegepast is belangrijk.

Gebruik van straatmeubilair

Tot het straatmeubilair horen niet alleen de prullenbakken, maar kunt u ook denken aan urinoirs, bloembakken, lantarenpalen, brievenbussen, banken en verlichting. Vooral boombanken in een winkelcentrum doen het goed. In een winkelcentrum wordt alles bedacht om het winkelen aantrekkelijker te maken. Wanneer u door een winkelstraat loopt, dan wordt er alles aan gedaan om u naar binnen te lokken. Ondanks de energieprijzen bijzonder hoog zijn, staan bij veel winkels de deuren nog open. Er worden tegenwoordig vaak ook draaideuren gebruikt om de warmte binnen te houden.

De winkelstraten autovrij houden

Om het winkelende publiek zoveel mogelijk tegemoet te komen, worden op vaste tijden geen auto’s in de winkelstraten toegelaten. Dat wordt bereikt door het gebruik van klappalen of palen die in de grond kunnen zakken. Gemeentepersoneel zullen de klappalen op vaste tijden naar beneden klappen om auto’s doorgaan te bieden om de winkels te kunnen bevoorraden. Op vaste tijden worden de palen weer omhoog gezet, zodat er geen auto meer door kan rijden. De palen kunnen niet alleen worden bediend door het gemeentepersoneel, maar ook de ambulances, politie en brandweer moet in de winkelstraten kunnen komen. De palen moeten de winkelstraten afsluiten, maar mogen geen belemmering zijn voor kinderwagens en rolstoelen. Zij moeten ook zonder hinder het winkelcentrum kunnen bezoeken.

Voor het bezoeken van een winkelcentrum

Klik hier voor meer info als u een mooi, veilig en gezellig winkelcentrum wil bezoeken. Natuurlijk zijn er veel winkelcentrums, maar het is ook verstandig om er een te nemen die bij u in de buurt is. Wanneer u met de fiets bent, is het belangrijk dat er voldoende fietsenrekken zijn om de fiets weg te zetten. Zo’n fietsenrek moet bij de ingang van het winkelcentrum staan. Ook moet een winkelcentrum voorzien zijn van voldoende parkeerplaatsen voor auto’s. Er zijn altijd vaak mensen die een dagje uit willen gaan en dan is het bezoeken van een gezellig winkelcentrum zeker aan te raden. Als het overdekt is en er zijn voldoende terrasjes en restaurants, dan kunt u daar gemakkelijk een aantal uren doorbrengen.

Totaal

Laat je bericht achter