• info@drosinstallatietechniek.nl

Een beroep doen op een BRL SIKB certificeringsinstantie

Een beroep doen op een BRL SIKB certificeringsinstantie

Een beroep doen op een BRL SIKB certificeringsinstantie

We hoeven het eigenlijk wellicht niet meer te zeggen dat we tegenwoordig binnen nagenoeg elke sector van de markt te maken hebben met een hoge concurrentiedruk. Meer dan ooit is het dan ook noodzakelijk om u op zoveel mogelijk vlakken te proberen te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Het spreekt voor zich dat dit op meerdere vlakken te realiseren valt. In eerste instantie doet u er mogelijks echter goed aan om een zogenaamde BRL certificering te overwegen. Door een beroep te doen op de diensten van een BRL SIKB certificeringsinstantie is het mogelijk om een dergelijke certificering te bemachtigen waardoor u meteen kunt rekenen op interessante, commerciële voordelen. Om welke voordelen het hierbij nu precies gaat vertellen we u graag hier op deze pagina!

Wat doet een BRL SIKB certificeringsinstantie?

Er doen heel wat foutieve geruchten de ronde over de taak van een BRL SIKB certificeringsinstantie. In de praktijk is het namelijk zo dat deze instantie u niet zal adviseren over welk type certificering er nu precies voor uw onderneming interessant kan zijn. Wat men wel kan doen is het inplannen van een audit. Op basis van deze audit kan er dan vervolgens duidelijk worden gemaakt of uw bedrijf voldoet aan alle vereisten met betrekking tot het behalen van een bepaalde BRL certificering. Is dat het geval? Dan zal de certificering meteen kunnen worden toegekend. Is dat niet zo? In dat geval zal er duidelijk worden aangegeven waar de pijnpunten zich precies bevinden zodat u daar aan kunt werken.

Is BRL certificering altijd verplicht?

Een onafhankelijke BRL SIKB certificeringsinstantie zal u in de praktijk dus niet kunnen adviseren welk type van BRL certificeringen uw bedrijf allemaal nodig heeft. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat ze kunnen aangeven dat lang niet elke BRL certificering wettelijk verplicht is. Dit hoeft echter niet te betekenen dat ze voor uw bedrijf niet potentieel interessant kan zijn. Een voorbeeld van een verplichte BRL certificering is bijvoorbeeld de BRL SIKB 7000. Elk bedrijf welke (water)bodemsanering wenst uit te voeren dient verplicht in het bezit te zijn van een dergelijke certificering. U kunt echter ook een audit aanvragen bij een BRL SIKB certificeringsinstantie voor bijvoorbeeld de BRL SVMS-007. Van dit type certificaat is bekend dat ze niet wettelijk verplicht is, maar ze is wel opgenomen in de gunningscriteria van publieke opdrachtgevers. Dit maakt dat u bij dit type certificering kunt rekenen op een behoorlijke hoeveelheid aan extra commerciële mogelijkheden.

Hoelang duurt een certificaat behalen?

Tot slot stellen veel partijen die zich willen laten certificeren zich de vraag hoelang het nu precies duurt om een bepaald certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk sterk afhankelijk kan zijn van de BRL SIKB certificeringsinstantie in kwestie. Indien u ervoor kiest om een beroep te doen op bijvoorbeeld Normec Certification zult u kunnen vaststellen dat u het certificaat binnen een korte periode in ontvangst kunt nemen. Concreet betekent dit dat u de certificering reeds binnen één maand na het verstrekken van de opdracht reeds rond kunt hebben.

Totaal

Laat je bericht achter