• info@drosinstallatietechniek.nl

Duurzaamheid in verscheidenheid ontdek de verschillende soorten kunststof kozijnen

Duurzaamheid in verscheidenheid ontdek de verschillende soorten kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen en worden steeds populairder. Ze zijn sterk en kunnen jaren meegaan. Het onderhoud is makkelijk want ze hoeven niet geverfd te worden en zijn bestand tegen de meeste weersomstandigheden. Er zijn veel verschillende soorten kunststof kozijnen elk met hun eigen kenmerken. Ze verschillen bijvoorbeeld in hoe ze eruit zien, in hun isolerende eigenschappen en in de mate waarin ze duurzaam zijn. Zo zijn er kunststof kozijnen die er precies uitzien als hout maar dan zonder het onderhoud dat hout nodig heeft. En er zijn kunststof kozijnen die bijzonder goed isoleren wat weer helpt bij het besparen van energie.

Kenmerken van verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten kunststof kozijnen met elk hun eigen kenmerken. De belangrijkste typen zijn PVC kozijnen en composiet kozijnen. PVC kozijnen zijn de meest voorkomende en zijn bekend om hun isolerende eigenschappen. Ze houden de warmte binnen en de kou buiten. Dit is heel handig want zo bespaar je op je energierekening. Composiet kozijnen zijn gemaakt van een mix van materialen waaronder kunststof en glasvezel. Ze zijn bijzonder sterk en zien er vaak uit als hout. Ze hebben echter niet het onderhoud nodig dat houten kozijnen wel nodig hebben. Beide soorten kozijnen hebben hun voordelen en het is maar net wat je zelf het belangrijkste vindt.

Duurzaamheid van kunststof kozijnen

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van kunststof kozijnen. Ze zijn namelijk gemaakt om lang mee te gaan. In vergelijking met houten kozijnen hebben ze minder onderhoud nodig en dat is fijn voor het milieu. Bovendien kunnen kunststof kozijnen aan het einde van hun levensduur vaak gerecycled worden. Dat betekent dat het materiaal niet verloren gaat maar weer gebruikt kan worden voor nieuwe producten. Ook dat is goed voor het milieu. En niet te vergeten ze zijn energie-efficiënt. Ze helpen om de warmte binnen te houden en dat bespaart energie. En minder energie verbruiken betekent minder CO2 uitstoot en dat is ook weer goed voor het milieu. Dus kunststof kozijnen zijn niet alleen handig en mooi ze zijn ook een duurzame keuze.

Totaal

Laat je bericht achter