• info@drosinstallatietechniek.nl

Duurzaam wonen: 3 tips als je een duurzaam huis wilt laten bouwen

Duurzaam wonen: 3 tips als je een duurzaam huis wilt laten bouwen

Duurzaam wonen is tegenwoordig erg in trek. Zeker met de stijgende gasprijzen en het milieu in het achterhoofd kiezen steeds meer mensen voor duurzame maatregelen in huis. Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, kun je meteen een goede start maken door duurzaam te bouwen. Hierdoor is je hele huis opgebouwd uit duurzame materialen en kun je ook meteen duurzame maatregelen verwerken in het huis. Maar hoe kun je nu het beste beginnen met bouwen van je duurzame woning en wat heb je daarvoor nodig? In dit artikel geef ik je enkele tips zodat je alvast een stukje op weg bent geholpen. 

Werk samen met een duurzaam bouwbedrijf

Een huis bouwen doe je vaak niet helemaal in je eentje. Veelal krijg je hierbij hulp van een bouwbedrijf. Wanneer je een duurzame woning wilt bouwen dan kun je het beste gaan samenwerken met een partij die ook voor duurzaamheid staat. Een duurzaam bouwbedrijf weet namelijk alle ins en outs van het duurzaam bouwen en weet dus ook wat er nodig is voor een duurzame woning. Hierdoor kunnen jullie elkaar beter begrijpen en kan het bedrijf je ook adviseren op bepaalde vlakken.

Bedenk wat je nodig hebt en wat niet

Tegenwoordig zijn er veel verschillende duurzame maatregelen die je kunt nemen als je een duurzaam huis wilt bouwen. Toch zijn waarschijnlijk niet al deze maatregelen nodig of even belangrijk voor jou. Maak daarom van tevoren voor jezelf een duidelijk overzicht van wat je wel en wat je niet nodig denkt te hebben. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af en denk ook aan de toekomst. Misschien heb je nu nog niet veel belang bij het plaatsen van kunststof kozijnen, maar als je aan de toekomst denkt kan het wel heel handig zijn.

Hou rekening met het budget dat je hebt

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om je budget te allen tijde in de gaten te houden en te zorgen dat je hier niet buiten gaat. Het bouwen van een duurzame woning kan meer kosten dan het bouwen van een niet-duurzame woning, omdat je meer duurzame maatregelen neemt. Echter betalen veel van deze duurzame maatregelen zich weer terug in het gas- en elektriciteitsverbruik. Een extra tip is om altijd na te gaan of er mogelijkheden tot het krijgen van een subsidie zijn. Dit is op bepaalde delen van duurzaam bouwen veelal wel mogelijk. 

Totaal

Laat je bericht achter