• info@drosinstallatietechniek.nl

Dit moet je moet weten over vloerverwarming

Dit moet je moet weten over vloerverwarming

Dit moet je moet weten over vloerverwarming

Ben je op zoek naar nieuwe verwarmingsoplossingen? Een vloerverwarming kan een van de betere keuzes zijn. Er is immers niets fijners dan op een kille dag uit bed stappen en je voeten opwarmen op een heerlijk verwarmde vloer. Er zijn verschillende verwarmingssystemen op de markt, maar dit is er misschien wel een die je het fijnste vind. Je kunt je vloerverwarming infrezen en genieten van de warmte, maar er zijn eerst een aantal zaken waar je aan moet denken. Lees dit artikel om er meer over te weten te komen!

Hoe werkt vloerverwarming?

Een vloerverwarming is een verwarming onder de vloer die de ruimte met een lage temperatuur verwarmd. Je kunt een CV ketel of een andere bron gebruiken om de vloer langzaam en gelijkmatig op te warmen. Er zijn elektrische en op water gebaseerde systemen de twee primaire varianten van vloerverwarming die beschikbaar zijn. Wat is het verschil tussen deze twee? Warmwatersystemen pompen warm water door leidingen om warmte te genereren. Aan de andere kant produceren elektrische vloerverwarming warmte door de bedrading die onder de vloer ligt te verwarmen. Weet je niet welke je moet kiezen? Laat je dan adviseren door een expert om de beste optie te weten te komen.

Niet alle tegels zijn compatibel met vloerverwarming

Zijn je tegels momenteel niet compatibel met vloerverwarming? Je kunt een professional inhuren om de vloer voor je te frezen. Ga je de vloer binnenkort renoveren? Dan wil je misschien tegels installeren die compatibel zijn met vloerverwarming. Zo bespaar je jezelf een hoop gedoe in de toekomst. De vloertegels in je huis zullen niet worden aangetast door de vloerverwarming zodra je besluit om deze te installeren. De tegels kunnen ook gedurende langere tijd hoge temperaturen verdragen die door de vloerverwarming worden gereproduceerd. De vloerverwarming zal ook zeer goed werken als je kiest voor compatibele tegels. Zo profiteer je optimaal van de vloerverwarming, omdat er geen warmte verloren gaat doordat de tegels de warmte niet gelijkmatig kunnen verspreiden. Raadpleeg echter de professionals om hun mening hierover te vragen.

Je hebt meer ruimte in huis

Het installeren van vloerverwarming kan ruimte op een muur vrijmaken die anders nodig zou zijn voor een radiator, omdat je die niet per sé nodig hebt in de ruimte. Vloerverwarming is niet alleen ongelooflijk effectief, maar zorgt ook voor een meer gezellige warmte dan radiatoren omdat vloerverwarming heel subtiel warmte afgeeft. Er zijn geen koude plekken, en er gaat heel weinig warmte verloren omdat het grootste deel van de warmte zich in het onderste deel van de ruimte bevindt. Hoewel er vloerverwarming is die in andere delen van het huis past, ook op de bovenverdieping, wordt vloerverwarming meestal gebruikt in kamers op de begane grond van het huis. Het past ook goed bij nieuwe serres, aanbouwen en open keukenruimtes. Aangezien het elektrische netsysteem platter is dan een watersysteem en minder aanpassing aan de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming waarschijnlijk beter geschikt voor reeds bestaande kamers. In het algemeen is het eenvoudiger om elektrische vloerverwarming toe te voegen aan kamers op hogere verdiepingen.

Totaal

Laat je bericht achter