• info@drosinstallatietechniek.nl

Deze verschillende soorten sauna’s zijn er

Deze verschillende soorten sauna’s zijn er

Deze verschillende soorten sauna’s zijn er

Een bezoek aan de sauna is een populaire manier om even lekker te kunnen ontspannen en stress te verminderen. Misschien streef jij wel naar het hebben van jouw eigen sauna bij jou thuis. Dan zijn er verschillende sauna’s met elk hun eigen eigenschappen waar je uit kunt kiezen. In dit artikel bespreken we een aantal soorten sauna’s en wat ze van elkaar onderscheid. 

De Finse sauna

De Finse sauna is waarschijnlijk de bekendste sauna en is, zoals de naam al laat zien, afkomstig uit Finland. Het is een droge sauna waarbij de temperatuur meestal tussen de 80 en 100 graden Celsius ligt en de luchtvochtigheid zeer laag is. Dit type sauna is meestal gemaakt van hout en heeft hete stenen waarop water wordt gegoten om stoom en warmte te creëren. De Finse sauna wordt vaak gecombineerd met koud water na afloop om de bloedcirculatie te stimuleren. Spreekt de Finse sauna jou aan? Dan kun je online een Finse sauna kopen.

De infraroodsauna

Een infraroodsauna werkt anders dan een traditionele sauna omdat het gebruikmaakt van infraroodstralen om het lichaam op te warmen in plaats van hete lucht. Dit type sauna kan worden gebruikt op lagere temperaturen dan een Finse sauna en wordt vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden. Infraroodsauna’s werken goed om spierpijn te verlichten, het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften.

De stoomsauna

Een stoomsauna is een type sauna waarbij de ruimte verwarmd wordt door hete stoom. De luchtvochtigheid is hier dan ook hoger dan bij een Finse sauna. De stoomsauna is meestal gemaakt van tegels en heeft een stoomgenerator die water omzet in stoom. De temperatuur in een stoomsauna ligt meestal tussen de 40 en 60 graden Celsius, waardoor het minder heet is dan een Finse sauna. Het hoge vochtgehalte kan helpen om de poriën te openen en de bloedsomloop te stimuleren.

Bio-sauna

Een bio-sauna is een combinatie van een Finse sauna en een stoomsauna. Het heeft meestal een lagere temperatuur dan een Finse sauna, maar een hogere luchtvochtigheid dan een traditionele sauna. De bio-sauna wordt vaak gebruikt als een milder alternatief voor de Finse sauna en is ideaal voor mensen die moeite hebben met de hoge temperatuur van de traditionele sauna’s.

De barrelsauna

De barrelsauna is een type sauna dat eruitziet als een vat of ton. De sauna heeft namelijk ronde wanden gemaakt van hout. Barrelsauna’s kunnen binnen of buiten worden geplaatst en zijn meestal geschikt voor maximaal 6 personen.Een barrelsauna biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten sauna’s. De ronde vorm van de barrelsauna zorgt bijvoorbeeld voor een efficiëntere luchtcirculatie, waardoor de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt. Hierdoor kan de temperatuur in de sauna sneller stijgen en wordt er minder energie verbruikt om de sauna op te warmen.

Met de verschillende soorten sauna’s op de markt, is het belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je besluit om een sauna aan te schaffen. 

Totaal

Laat je bericht achter