• info@drosinstallatietechniek.nl

De voordelen van een zwembad in de tuin

zwembad

De voordelen van een zwembad in de tuin

Nu de zomers steeds heter worden, is het steeds aanlokkelijker om een zwembad in je tuin te laten plaatsen. Hoewel het een goedkope optie is om een opblaasbadje te plaatsen, is het als volwassene maar lastig om hier maximaal in te kunnen genieten en af te koelen. Een zwembad laten plaatsen in je tuin komt met veel voordelen. Ben jij benieuwd waarom je een zwembad in je tuin moet laten plaatsen deze zomer? Lees dan snel verder!

Niet alleen lekker in de warme maanden

Een zwembad in je tuin is perfect om heerlijk te genieten van een verfrissende duik in de zomer. Je kunt er echter maximaal plezier uit halen door er in de koude maanden ook lekker in te springen. Zowel voor een frisse duik of het oefenen van de Wim Hof-methode (The Iceman), als voor lekker warme baantjes trekken in je privézwembad. Hiervoor hoeft het water enkel opgewarmd te worden met bijvoorbeeld een water-warmtepomp. Het geeft je een flinke opkikker wanneer je baantjes hebt gezwommen in je warme zwembad en daarna even door de flinke kou moet lopen om weer in je lekkere, warme huis te zijn.

De ideale temperatuur voor zwembadwater ligt op ongeveer 10℃ onder je lichaamstemperatuur. Wil je een echt heerlijk warm bad, dan kun je het beste kiezen voor een temperatuur van 28 graden Celsius. Als het zwembadwater rond de 30 graden Celsius komt, kun je namelijk problemen krijgen met bijvoorbeeld de afdekking die je hebt voor je zwembad of het materiaal dat gebruikt is aan de binnenkant van het bad. Hoe warm je het water maakt in de zomer, hangt af van de materialen die je hebt gekozen voor je zwembad. Voor meer informatie over de beste materialen van je zwembad, kun je terecht bij de specialisten van Aqua Optimaal. Waar je ook voor kiest met je zwembad, je zult je sowieso opgefrist voelen na je duik, zelfs in de winter!

Het is helemaal van jou alleen

Het grootste voordeel van een zwembad in je tuin, is het feit dat deze helemaal van jou alleen is. Jij bepaalt wie er wel en niet inkomt en wat de regels zijn. Geen last meer van lange, losse haren, want iedereen met lang haar moet een knot in of een badmuts op. Geen last meer van groepjes mensen die breed over de banen zitten te kletsen en jouw tempo laag houden, want er mogen maximaal drie mensen tegelijk in je zwembad. Je kunt het zo gek niet bedenken, want het is jouw zwembad en het zijn jouw regels. Daarnaast bespaar je als fervent zwemmer flink op de kosten die je anders uit zou geven bij het plaatselijke zwembad. Een abonnement kost al snel €50,- per jaar en in sommige steden is dat de prijs per maand! Ook kun je nu helemaal zelf bepalen welke mate van chloor en andere schoonmaakspullen je aan het water toevoegt, zo kun je de kwaliteit van het water precies aanpassen naar jouw persoonlijke wensen.

Geen lege groene vlaktes meer

Een zwembad in je tuin is ook nog eens de perfecte opvulling van kale grasvlaktes in je tuin. Al helemaal wanneer je kiest voor extra luxe met bijvoorbeeld een waterval functie in je zwembad, zorg je voor een mooie toevoeging aan je tuin. Daarnaast komen zwembaden in allerlei kleuren en vormen. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende materialen. Zo laat je jouw zwembad helemaal naar smaak maken, zodat het een echte aanwinst is voor de uitstraling van je woning.

Waardevermeerdering van je woning

Het helpt natuurlijk ook enorm dat je woning direct voor veel meer geld verkocht kan worden. Een zwembad in de tuin spreekt van luxe en het is fijn voor nieuwe bewoners dat ze zelf niet meer door het proces hoeven te gaan van het laten maken en aanleggen van een zwembad. Nu kost dit voor jou echter sowieso weinig moeite, want een professioneel bedrijf weet zo snel en soepel mogelijk jouw zwembad in je tuin te plaatsen. Door te kiezen voor unieke vormen en features, zorg je ervoor dat jouw woning een stuk aantrekkelijker wordt op de woningmarkt. Zo investeer je dus in de toekomstige verkoop van je woning.

De mooiste herinneringen opbouwen

Een zwembad in je tuin brengt natuurlijk vooral veel waterpret met zich mee. Familie en vrienden zullen je ongelooflijk dankbaar zijn en in de zomers graag bij je langskomen. Zo bouw je samen leuke herinneringen op. Ook als je kinderen hebt, zullen ze volop kunnen genieten van het zwembad in de tuin. Zo kun je ze zelf alvast leren zwemmen, zodat het ze makkelijker afgaat bij schoolzwemmen en je dit samen kunt delen wanneer ze ouder zijn. Niks zo fijn als jaren later in de winter terugkijken op de eerste waterspartels van je kinderen en alle andere mooie herinneringen die jullie in en rondom het zwembad hebben opgebouwd. Het is dus niet alleen een investering in de waarde van je woning, maar ook een investering in jezelf en je familie.

Totaal

Laat je bericht achter