• info@drosinstallatietechniek.nl

De voor- en nadelen van het aanschaffen van Cobalt boren

boren

De voor- en nadelen van het aanschaffen van Cobalt boren

De lente komt er langzaam weer aan en dat betekent niet alleen dat we meer zon gaan krijgen en dat we heerlijk kunnen gaan barbecueën. Maar bij sommige klussers onder ons, gaat het ook langzaam kriebelen om aan de slag te gaan met bouwprojecten of andere klusjes die alleen in de lente/zomerperiode gedaan kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat in deze tijd van het jaar er meer cobalt boren verkocht worden dan ooit. Maar waarom zijn cobalt boren zo handig en waarom niet? Lees daar meer over in deze blog.

Handig om in huis te hebben voor metaal

Soms is een verzameling aan bepaalde spullen erg fijn om in huis te hebben. Bijvoorbeeld verschillende soorten pasta, als de ene een specifieke pasta niet lekker vind heb je altijd een back-up klaar liggen. Dit geldt ook voor bepaalde boren. Als je een boor nodig hebt die door metaal kan boren, is het zeker handig om cobalt boren op voorraad te hebben. Anders moet je weer helemaal naar de bouwmarkt, daar gaan zoeken of bij een goede vriend weer gaan lenen. Het is veel fijner om zoiets zelf in huis te hebben liggen voor het geval dat.

Kan snel slijten na veel gebruik

De grote klussers of kunstenaars onder ons maken veel gebruik van cobalt boren om in metaal te boren en zo aan het werk te kunnen. Maar zelfs zij weten dat cobalt boren snel kunnen verslijten als je ze op de onjuiste manier gebruikt. Sommige mensen gebruiken namelijk ook cobalt boren niet alleen voor metaal, maar ook om gaten te maken in ander materiaal zoals hout. Maar daar zijn deze boren niet voor bedoeld, dus doe dat vooral niet. Het gaat alleen maar stuk.

Onderhoud blijft belangrijk

We blijven het zeggen, maar onderhoud blijft een van de belangrijkste elementen voor het behouden van boren. Ze blijven in goede conditie voor een langere periode. Daarmee verleng je automatisch ook de levensduur van het product. Als je niet goed weer hoe je zulke boren moet onderhouden, adviseren wij je om even langs een bouwmarkt te gaan om daar te vragen, zij hebben daar verstand van.

Totaal

Laat je bericht achter