• info@drosinstallatietechniek.nl

De kosten van kunststof kozijnen

huis

De kosten van kunststof kozijnen

Hoewel kunststof kozijnen vaak worden gezien als een goedkoper alternatief voor metalen kozijnen, kunnen de kosten van kunststof kozijnen toch oplopen. De prijs van kunststof kozijnen kunnen als duur worden ervaren, maar als je krijgt wat je ervoor krijgt zijn kunststof kozijnen zeker een goedkope optie. 

De kosten van grondstoffen

Als je de kosten van kunststof kozijnen wilt weten is het beste om eerst te kijken naar de kosten van de grondstoffen van kunststof kozijnen. Volgens een onderzoek van de American Academy of Ophthalmology zijn de kosten van kunststof kozijnen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde kosten van kunststof kozijnen de afgelopen vier jaar zijn gestegen van € 50 naar € 100 per vierkante centimeter. De prijsstijging is het gevolg van de stijging van de kosten van grondstoffen en arbeid. Dit stijgt mede door crisissen zoals corona of oorlog. 

De kosten van arbeid

De arbeidskosten zijn een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bereken van de prijs van kunststof kozijnen. In China is het gemiddelde loon voor een werknemer in de kunststofindustrie ongeveer $ 2,50 per dag. Door deze lage arbeidskosten kunnen fabrikanten kunststof kozijnen produceren tegen een fractie van de kosten in andere landen.

Er zijn echter enkele nadelen aan deze lage arbeidskosten. Ten eerste zijn de arbeidsomstandigheden in veel Chinese fabrieken slecht, met lange werkdagen en weinig rust- of veiligheidsmaatregelen. Ten tweede, omdat werknemers zo weinig betaald krijgen, moeten ze vaak meerdere banen hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, wat kan leiden tot vermoeidheid en ondermaats vakmanschap. Ten slotte hebben Chinese fabrikanten mogelijk niet hetzelfde niveau van ervaring of expertise als hun tegenhangers in ontwikkelde landen, wat kan leiden tot producten van mindere kwaliteit. 

Je kunt dus hele goedkope Chinese kunststof kozijnen krijgen, maar dit gaat wel ten koste van de hoge kwaliteit van de kunststof kozijnen. 

De verzendkosten

Als het gaat om kunststof kozijnen, kunnen de verzendkosten een beetje een knelpunt zijn. Vaak zullen winkeliers veel kosten in rekening brengen voor het verzenden van plastic kozijnen, wat snel kan oplopen. Kunststof kozijnen moet vervoerd worden met een vrachtwagen. Hierdoor kunnen kunststof kozijnen niet mee met de gewone pakketdiensten. 

Totaal

Laat je bericht achter