• info@drosinstallatietechniek.nl

De kenmerken van landelijke binnendeuren

landelijke binnendeuren

De kenmerken van landelijke binnendeuren

Bij een landelijke stijl van wonen horen uiteraard ook landelijke binnendeuren. Deze binnendeuren heb je in tal van verschillende uitvoeringen. Met landelijke binnendeuren kun je ook een huis in de stad een landelijke uitstraling geven. De landelijke binnendeuren zijn vaak massief en van de beste kwaliteit. De deuren zijn zeer solide en hebben een prachtige uitstraling. 

Al dan niet met glas of met glas-in-lood

Landelijke binnendeuren kunnen uitgevoerd zijn met glas of met glas in lood. Mat glas bied je de nodige privacy, maar laat toch ook wat licht door. De meeste deuren lijken sterk op de deuren in de traditionele boerderijen maar zijn er ook in een veel moderner jasje. Je kunt deze deuren afmaken met passend deurbeslag. Dan kun je denken aan deurklinken in chroom, glans, nikkel of brons. 

Landelijk interieur staat voor rust en voor rustiek

Kies je voor een landelijk interieur, dan zijn landelijke binnendeuren onmisbaar. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning en daarom zijn landelijke binnendeuren zo belangrijk binnen een landelijk interieur. Voor wie het niet weet, een landelijke interieurstijl staat voor rust. Je haalt met deze woonstijl van buiten naar binnen en je ziet en proeft de rust en de sfeer van buiten terug in je interieur. Het staat voor nostalgie en handwerk. gebruikte basiskleuren zijn wit, grijs, bruintinten, taupe en natuurlijke kleuren. 

Natuurlijke materialen

Behalve de fraaie landelijke binnendeuren zijn de balken ook vaak zichtbaar, iets dat je dus ook in een huis in de stad prima kunt realiseren. Bij de landelijke binnendeuren hoort ook een houten planken vloer in een grijstint of in offwhite. Ook stenen plavuizen passen uitstekend in een landelijke manier van wonen. Kies je voor landelijke binnendeuren dan kun je ook kiezen voor accessoires die doorleefd en robuust van vorm zijn. Verder passen gevlochten manden, glaswerk in een landelijk interieur.

Een boerderij is niet nodig

Je hoeft dus geen boerderijtje te hebben om toch landelijk te kunnen wonen. Begin maar eens met de landelijke binnendeuren. De sfeerbepalende deuren zijn fraai en solide en voegen iets toe aan elk huis en elke ruimte.

Bron: www.atmyhome.nl 

Totaal

Laat je bericht achter