• info@drosinstallatietechniek.nl

De juiste werkbroek voor bouwwerkzaamheden: welke keuzes heb je allemaal?

De juiste werkbroek voor bouwwerkzaamheden welke keuzes heb je allemaal

De juiste werkbroek voor bouwwerkzaamheden: welke keuzes heb je allemaal?

Ben je van plan om renovatiewerkzaamheden aan je huis uit te voeren? Het is natuurlijk een fantastische manier om je huis te verbeteren. Misschien ben je van plan om een nieuwe vloer te leggen, of een extra kamer te bouwen (of slopen). Hoe dan ook, bij bouwwerkzaamheden moet je jezelf goed beschermen. Je gaat namelijk aan het werk met gereedschap en soms moet je zware objecten tillen of is er kans op instortgevaar. Aan de andere kant is het ook handig om verschillende gereedschappen bij je te dragen, zodat je niet de hele tijd op en neer moet lopen. Een werkbroek maakt dit allemaal mogelijk. Maar welke werkbroeken zijn er allemaal, en welke zijn geschikt voor jou?

Werkbroeken stretch

Werkbroeken met stretch zijn een van de meest voorkomende werkbroeken. Waarom? Omdat deze gemaakt zijn van flexibele materialen, zoals elastaan, en hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid. Meestal moet je vaak buigen en knielen als je aan een bouwproject bezig bent, en deze broeken zorgen hierbij voor extra comfort.

Multinorm werkbroeken

Multinorm werkbroeken voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit zijn broeken die bescherming bieden tegen (elektrische) vlammen, chemicaliën, hitte (zoals lasvonken) en meer. Ideaal dus voor werkzaamheden waarbij je wordt blootgesteld aan deze dingen. Een werkbroek is pas multinorm als die aan 5 verschillende veiligheidsnormen voldoet, en dit maakt ze dus super veilig.

Holsterzakken werkbroeken

Wanneer je bezig bent met een bouwproject heb je vaak een heleboel gereedschap nodig, toch? Denk aan schroevendraaiers, hamers, meetlinten en meer. Holsterzakken zijn hiervoor ontworpen. Met de handige zakken en lussen kun jij gemakkelijk al je gereedschap meenemen. Je hoeft dus niet meer op en neer naar de gereedschapskist te lopen. Super efficiënt dus!

Jeans werkbroeken

Voor sommige mensen gaat er niets boven een klassieke jeans. Jeans werkbroeken staan bekend om hun duurzaamheid. Deze stof zal niet snel scheuren en is ook nog eens comfortabel om te dragen. Deze werkbroeken hebben ook een aantal zakken waar je wat spullen in kwijt kunt, en worden vaak gedragen bij werkzaamheden waarbij je veel in beweging bent.

Vlamvertragende / antistatische werkbroeken

Deze broeken mogen echt niet ontbreken wanneer je bezig bent met werkzaamheden waar brandgevaar bij komt kijken. Deze broeken voorkomen dat ze vlam vatten en verminderen ook de impact van elektrostatische lading. Vlamvertragende en antistatische werkbroeken zijn gemaakt van materialen die brandvertragend zijn en ook voorkomen dat vonken overspringen. Ideaal dus als je aan de slag gaat met brandbare stoffen.

Worker werkbroeken

Worker werkbroeken zijn de ultieme allround keuze voor bouwwerkzaamheden. Ze zijn ontworpen met het oog op comfort, functionaliteit en duurzaamheid. Wat maakt deze broeken zo handig? Ze hebben namelijk kniestukken, maar dan wel zonder holsterpockets. Ideaal dus als je werkzaamheden moet doen waarbij je voornamelijk op de knieën bezig bent. Sommige hebben wel kontzakken en een dijbeenzak, zodat je makkelijk wat spullen mee kunt nemen. Er zijn dus een heleboel werkbroeken waar je uit kunt kiezen. Kijk dus altijd even goed naar het type werkzaamheden dat je gaat uitvoeren, en kies een broek die daar goed bij past!

Totaal