• info@drosinstallatietechniek.nl

De invloed van camera beveiliging

De invloed van camera beveiliging

Tijdens een avondje op de bank ga ik regelmatig verschillende televisieprogramma’s langs. Hierdoor kom ik ook vaak terecht bij het nieuws. Steeds vaker worden er inbraken en overvallen besproken.  

Echt schrikwekkend. Deze informatie en besproken onderwerpen gaan je niet in de koude kleren zitten. Het is dan ook niet gek dat steeds meer huishoudens zoeken naar mogelijkheden om hun veiligheid te optimaliseren. Hoe kunnen we ons leven nòg veiliger maken? Een camerabeveiliging is de oplossing.

Afschrikken

Hoewel een alarminstallatie meer effect lijkt te hebben, is dit niet geheel waar. Een alarmsysteem is minder zichtbaar dan een camerainstallatie, waardoor inbrekers vaak wel het terrein betreden. Een camerainstallatie is van een afstand al zichtbaar. Doordat inbrekers altijd ongezien willen blijven, zullen zij minder snel het terrein betreden, aangezien zij dan direct op camera te zien zijn.

Overal te zien

We bevinden ons momenteel in een gedigitaliseerde wereld. Gezien de veiligheid kan dit op bepaalde momenten zeer gunstig zijn. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om op afstand jouw woning in de gaten te houden via de camera’s. Indien jij op vakantie bent en je afvraagt of jouw woning nog veilig is, kun jij vanaf een smartphone of tablet snel en gemakkelijk contact maken met de camera’s.

Meerdere functies

De camera’s zijn niet enkel handig om de woning in de gaten te houden, maar ook de kinderen of het huisdier. Indien jij een middag op pad bent en de kinderen of het huisdier alleen thuis laat, kun jij via de camera’s goed in de gaten houden of alles goed gaat op het thuisfront. 

Deze situatie is overigens ook mogelijk op de werkvloer. Indien jij vanuit jouw kantoor wilt zien of de medewerkers goed aan het werk zijn, kun jij besluiten enkele camera’s te plaatsen op de werkvloer. Hierbij is het wel verplicht om een informatiebordje op de werkvloer te plaatsen, zodat de werknemers op de hoogte zijn van de camera’s. Op termijn kunnen de camera’s op de werkvloer er ook voor zorgen dat de medewerkers hun taken serieuzer nemen, omdat zij weten dat zij ieder moment gecontroleerd kunnen worden via de camera’s.

Altijd alles te zien

Zodra het avond is en het buiten donker wordt, lijken de camera’s onbruikbaar. Gelukkig zijn de camera’s inmiddels voorzien van een infraroodverlichting, waardoor de camerabeelden ook in de nachten goed te zien zijn. Hierdoor kun je zowel overdag als ’s nachts het overzicht bewaren dankzij de camerasystemen.

Totaal

Laat je bericht achter