• info@drosinstallatietechniek.nl

Bouwproces verbeteren

ISO

Bouwproces verbeteren

Als eigenaar van een bouwbedrijf ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe je het proces van de bouw kan optimaliseren. Hier zijn diverse mogelijkheden voor, de ene optie efficiëntere dan de andere. Soms is het voor klanten of afnemers moeilijk om in te schatten of er voldoende kwaliteit wordt geleverd en of er efficiënt gewerkt wordt. Om die reden kan je ervoor kiezen om te focussen op kwaliteitsmanagement door het behalen van een certificaat. ISO 9001 is een certificaat waarmee je als bedrijf aantoont dat je voldoet aan de eisen en normen die gesteld worden voor het leveren van kwaliteit. In deze blog kan je meer leren over kwaliteitsmanagement en het optimaliseren van werkzaamheden.

Kosten

Aan het behalen van een certificaat die je helpt bij het verbeteren van het proces gaat een investering vooraf. Je zal aanpassingen moeten doorvoeren voordat je kunt aantonen dat je aan de gestelde normen en eisen voldoet. Deze investering verdient zich op langer termijn echter weer terug. Dit omdat een verbetering van het proces op termijn kosten bespaart doordat er efficiënter gewerkt wordt. Daarnaast zal het behalen van het certificaat zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Ook dit kan zich in vertalen in betere verkoopcijfers. Procesverbetering brengt dus veel voordelen met zich mee.

Certificaten

Een certificaat voor kwaliteitsmanagement is dus altijd verstandig om te behalen. Maar ook andere certificaten die te behalen zijn in de bouw dragen bij aan verandering en verbetering van het proces binnen de bouwsector. Zo kun je kiezen voor ISO 14001, een certificaat voor milieumanagement. Zoals de naam al doet vermoeden kan je met dit certificaat je bedrijf onderscheiden op het gebied van milieu en duurzaamheid. Ook dit certificaat kun je behalen door te voldoen aan de normen die gesteld zijn en getoetst worden door een onafhankelijk bedrijf. Speerpunten van milieumanagement zijn om de impact van de werkzaamheden op het milieu zo min mogelijk te maken. 

Ben je van plan om certificaten te behalen om zo je proces te verbeteren? Let dan goed op bij welke organisatie je hierbij mee instemt. Niet alle aanbieders zijn gemachtigd om dit soort certificaten af te geven. 

Totaal

Laat je bericht achter