• info@drosinstallatietechniek.nl

Bouwkundige keuring aanvragen: Hoe doe je dit?

Bouwkundige keuring aanvragen: Hoe doe je dit?

De aanvraag van een bouwkundige keuring lijkt een gemakkelijke klus, maar je moet wel écht rekening houden met bepaalde punten en daarnaast is het verstandig om een bepaald stappenplan aan te houden voor een succesvolle aanvraag. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder zodat je te weten komt op welke manier je een bouwkundige keuring het beste aan kunt vragen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Wanneer een bouwkundige keuring aanvragen?

Het aanvragen van een bouwkundige keuring kan praktisch blijken. Het gaat hierbij om een grondig onderzoek dat wordt verricht aan een pand om na te gaan wat de verborgen gebreken en het achterstallig onderhoud van het gebouw zijn. hierbij wordt nagegaan wat het financieel plaatje is om het pand weer in goede staat te brengen. Een bouwkundige keuring wordt in deze twee situaties aangevraagd voornamelijk aangevraagd wanneer iemand een woning wil kopen of verkopen. Een bouwkundige keuring wordt door een ervaren professioneel uitgevoerd, meestal een bouwkundig inspecteur.

De voordelen

Vraag je een bouwkundige keuring aan, dan zijn dit de meest voorkomende voordelen:

  • Duidelijk overzicht over de verborgen gebreken.
  • Handig voor onderhandelingen over de vraagprijs.
  • De mate van betrouwbaarheid stijgt.
  • Een stijging in zekerheid waardoor het verkoopproces versnelt.
  • Je profiteert van een uitgebreid financieel overzicht.
  • Je kunt een koopcontract ontbinden.
  • Je kunt een hypotheek aanvragen bij kredietverstrekkers.

Elementen van de keuring

Tijdens een bouwkundige keuring zal de inspecteur kijken naar verschillende bouwkundige elementen, waaronder de kruipruimte, de fundering, de vloeren, de afvoer en riolering, het balkon en dakterras, de ventilatie, water en gas, elektra, brandbeveiliging, verwarming en warm water, keuken, toilet, badkamer, plafonds, wanden, kozijnen, beglazing, gevel en dak. Ook eventuele bijgebouwen, garages en opstallen worden aan het onderzoek toegevoegd. Er wordt verder nog gekeken naar het metselwerk en er wordt een vochtmeting gedaan.

Stappenplan bouwkundige keuring aanvragen

Het aanvragen van een bouwkundige keuring is niet moeilijk. Je kunt dit bij de meeste aanbieders online doen. Hieronder vind je een stappenplan om een bouwkundige keuring aan te vragen:

Stap 1: Vergelijk meerdere bouwkundig inspecteurs met elkaar.

Stap 2: Kies de inspecteur die het beste bij je situatie, je wensen en je budget past.

Stap 3: Geef de opdracht door aan de inspecteur.

Stap 4: Maak een afspraak en laat de inspecteur langskomen.

Stap 5: Je ontvangt het rapport, oftewel de bouwkundige keuring binnen 1 of 2 dagen.

Vergelijken is slim

Zoals hierboven in stap 1 al is besproken, is het slim om meerdere offertes aan te. De prijzen voor een bouwkundige keuring kunnen namelijk variëren tussen de € 300 en € 500, afhankelijk van hoe groot het pand is. Door het maken van een vergelijking kan je uiteindelijk kiezen voor de deal die het beste bij je eigen budget past, waardoor je meer zekerheid hebt. Je kunt de offertes vervolgens met elkaar vergelijken om te kunnen nagaan bij welke inspecteur je profiteert van de beste service tegen de laagste prijs. Zo vind je de inspecteur met de optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Tip: Keuringshuis

Totaal

Laat je bericht achter