• info@drosinstallatietechniek.nl

Betonpoer 20×20 voor een stabiele fundering

betonpoer

Betonpoer 20×20 voor een stabiele fundering

Met een betonpoer 20×20 van Betonpoerengigant kost het maken van een stevige en stabiele fundering een fluitje van cent. Op de betonpoer wordt een staander of een paal van een bouwconstructie vastgezet met speciaal bevestigingsmateriaal. Hierdoor komen staan deze vrij van de grond en kunnen ze niet aangetast worden door het vocht. Een betonpoer 20×20 is toe te passen voor veranda’s, schuttingen, carports, pergola’s en speeltoestellen. Omdat er bij het produceren van deze betonpoer gebruik wordt gemaakt van prefab beton ontstaat er een zeer solde geheel. Het is sterk, robuust en bestand tegen vocht. Het gaat niet scheuren, krimpen of barsten waardoor de betonpoer 20×20 er geen hinder van ondervindt dat het in vochtige grond wordt geplaatst. Prefab beton is zeer duurzaam materiaal dus ook nog eens goed voor het milieu.

Het plaatsen van een betonpoer 20×20

Om een betonpoer 20×20 stevig in de grond te plaatsen wordt er eerst een gat gegraven. Zorg er hierbij voor dat een gedeelte van de poer boven de grond uitsteekt. Omdat de paal of staander van een bouwwerk hierop komt te staan zal het daardoor niet rechtstreeks met de grond in aanraking komen. Om de betonpoer 20×20 nog meer stabiliteit te bieden kan er onderin het gat een zogenaamde funderingstegel plaatsen. Hebt u nog oude stoeptegels liggen? Deze volstaan ook. Als de betonpoer 20×20 éénmaal waterpas en haaks staat kan het gat opgevuld worden met snelcement of beton. Daarna is het een kwestie van wachten totdat dit voldoende is uitgehard. Nu kan de staander of paal op de betonpoer 20×20 worden bevestigd en de rest van de constructie afgebouwd worden.

Betonpoer 20×20 zorgt voor een stevige verankering

De betonpoer 20×20 zorgt er niet alleen voor dat de bouwconstructie niet meer weg of scheef kan zakken: het zorgt tevens voor een stevige verankering. Op deze manier krijgt de wind geen vat meer op een bouwconstructie waardoor het niet weg- of omwaait. Door gebruik te maken van een betonpoer 20×20 zorgt u er niet alleen voor dat een staander of paal beschermd wordt, u creëert er ook een stabiele basis mee. Een betonpoer 20×20 is een goedkope oplossing om een solide fundering te maken.

Totaal

Laat je bericht achter