• info@drosinstallatietechniek.nl

Alles uit een Prusa i3 mk3s+ halen

Alles uit een Prusa i3 mk3s+ halen

Wie een 3D printer gebruikt wil ook wel het maximale uit de mogelijkheden halen. Daarom is juist het inzetten van een Prusa i3 mk3s+ een goed idee. Dat komt bijvoorbeeld door de vele extra’s en hulpmiddelen die erbij te gebruiken zijn. Door al deze zaken te benutten is het mogelijk om heel gericht te werken aan een print. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van verschillende soorten filament. Door gebruik te maken van de ingebouwde tools in de printer kan je uit elk printmateriaal het maximale halen. Dat geeft de gebruiker dus ook veel mogelijkheden.

Het gebruik van materiaal

De Prusa i3 mk3s+ is voor gebruikers vooral een belangrijk printhulpmiddel omdat er zoveel mee mogelijk is. Dat is bijvoorbeeld te meten aan de hand van de mogelijkheden met materiaal. De mk3s+ is in te zetten met allerlei soorten materialen. Daardoor kan je dus ook voor verschillende prints verschillende mogelijkheden benutten. Het is net zo gemakkelijk om met een klassiek printmateriaal als PLA te werken, als dat je met andere soorten materialen die de laatste tijd in opkomst zijn werkt. Alles wat je voor ogen hebt is op die manier heel gemakkelijk uit de printer te halen.

Altijd in ontwikkeling

Het fijne aan de Prusa i3 mk3s+ is dat deze printer altijd in ontwikkeling is. Dat betekent dus ook dat de 3D printer altijd blijft voldoen aan de wensen en eisen die op dat moment gelden. Het is goed om te weten dat er met regelmaat updates worden doorgevoerd om de software beter te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om aanvullingen op de hardware te installeren. Dat geeft je de kans om andere wegen te bewandelen en nieuwe soorten prints te maken. Dat is ook de reden waarom de Prusa in veel verschillende bedrijven een plek heeft.

Profielen en statistieken

Werken met de Prusa i3 mk3s+ wordt niet alleen steeds beter door de voortdurende ontwikkeling. Ook het eigen gebruik speelt daar een rol in. Zo is er bijvoorbeeld te werken met printprofielen. Dit is wel zo gemakkelijk, want daarmee doe je de instellingen die je wenst. Daarnaast is aan de hand van het gebruik en de soort prints die het maakt een analyse te maken door de fabrikant. Uit de statistieken is te halen wat jij als gebruiker nodig hebt en hoe je de Prusa op de best mogelijke wijze kan benutten. Hier kan elke gebruiker voordeel uit halen.

Totaal

Laat je bericht achter