• info@drosinstallatietechniek.nl

5 voordelen van de Wico vloer

5 voordelen van de Wico vloer

Als het gaat om duurzame woningen, komt de term ‘wico vloer’ regelmatig voorbij. Maar wat is een wico vloer nu eigenlijk? Dit type vloer is in veel winkels een van de populairste opties. wico vloeren zijn duurzaam en bieden veel voordelen. In dit artikel zullen we vijf voordelen van wico vloeren bespreken.

Eenvoudige installatie

Wico vloeren zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen installeren. Ze kunnen zwevend worden gelegd, wat betekent dat de planken niet aan de ondervloer worden bevestigd, maar aan elkaar worden vergrendeld. Dit maakt de installatie snel en eenvoudig. Wico vloeren hebben ook een geavanceerd kliksysteem, wat betekent dat er geen lijm of spijkers nodig zijn voor installatie. Het gemak van installatie maakt wico vloeren een aantrekkelijke optie voor zowel doe-het-zelvers als professionele installateurs. Je kunt hier via https://www.solidfloors.nl altijd deskundig advies voor inschakelen.

Duurzaamheid

Eén van de grootste voordelen van wico vloeren is dat ze duurzaam zijn en lang mee gaan. De vloeren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen krassen, slijtage en vlekken. Wico vloeren zijn ook bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het duurzame karakter van  wico vloeren betekent dat ze een slimme investering zijn voor de lange termijn. Zeker waard om te overwegen dus.

Geluidsreductie

Woon je in een appartement of flat? Dan ben je met een wico vloer ook goed af. Wico vloeren zijn namelijk ook ontworpen om geluidsoverlast te verminderen. Dit is dus vooral handig in appartementen en flatgebouwen, waar geluidsoverlast een groot probleem kan zijn. Wico vloeren absorberen geluid, waardoor het geluidsniveau in de kamer wordt verminderd. Dit zorgt voor een rustige en comfortabele leefomgeving.

Comfort

Wico vloeren zijn ook zeer comfortabel om op te lopen. De vloeren zijn gemaakt van kurk en hout, waardoor ze zacht en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel onder de voeten en vermoeidheid tijdens het staan en lopen wordt geminimaliseerd. Wico vloeren zijn daarom ook een goede optie voor gezinnen met kinderen en ouderen.

Stijlvol en esthetisch aantrekkelijk

Tenslotte zijn wico vloeren verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurdesigns. Van klassiek tot modern, er is een wico vloer die bij elk decor past. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het mogelijk is om een ​​unieke en gepersonaliseerde uitstraling te creëren. De esthetische aantrekkingskracht van deze vloeren maakt dat ze heel mooi staan bij veel verschillende stijlen.

Wico vloeren aanleggen

Het (laten) aanleggen van wico vloeren is niet een kleine investering. Benieuwd naar wico vloeren voor in jouw woning? Je kunt online vrijblijvend en eenvoudig een offerte aanvragen om de mogelijkheden te bekijken. Laat je informeren!

Totaal

Laat je bericht achter