• info@drosinstallatietechniek.nl

4 tips voor smeren in de installatietechniek

4 tips voor smeren in de installatietechniek

4 tips voor smeren in de installatietechniek

Smeermiddelen worden gebruikt om de wrijvingsweerstand tussen bewegende onderdelen te verkleinen. Daarnaast zorgen ze voor een optimale werking en langere levensduur van het product. Als vakman in de installatietechniek weet jij hier natuurlijk alles van. Hoewel het belang van de juiste smeermiddelen kopen bij olieonline.nl zeker niet onderschat wordt, zien we wel dat er veel efficiënter met het smeren van onderdelen zou kunnen worden omgegaan. Daarom hebben wij 4 nuttige smeertips voor jou op een rijtje gezet.

1.    Let op de temperatuur van de olie

Het is belangrijk om op de temperatuur van de olie te letten. Hoe warm wordt deze eigenlijk? En wat staat er beschreven in de instructies van de fabrikant? Wanneer de hydrauliek olie van olieonline te heet wordt, kan dit van negatieve invloed zijn op de werking van het smeermiddel. Daarnaast resulteert een te hoge temperatuur in de vorming van slush en varnish en kan het een versnelling van de corrosieprocessen opleveren. Iets wat je in professionele installaties natuurlijk zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen. Check daarom altijd eerst de temperatuur van de olie en onderneem maatregelen als deze te warm wordt.

2.    Controleer de houdbaarheid van het smeermiddel

We staan er doorgaans niet echt bij stil, maar ook smeermiddelen hebben slechts een beperkte houdbaarheid. Na verloop van tijd verliezen ze hun kracht en kwaliteit. Wanneer je verouderde smeermiddelen gebruikt kan dit een bedreiging vormen voor de beschikbaarheid van de machine. Daarom is het belangrijk om regelmatig een houdbaarheidscheck uit te voeren. Gebruik nooit motorolie bij Olieonline als deze al ver voorbij de houdbaarheidsdatum is. Dit heeft nadelige gevolgen voor de installatie en de werking van de machine.

motorolie shell

3.    Milieuvriendelijk afvoeren

Na verloop van tijd zullen smeermiddelen ververst moeten worden. In dat geval blijft er natuurlijk altijd wel een kleine hoeveelheid oud smeermiddel over. Het is van essentieel belang dat deze ook uit de machine verwijderd worden. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig verpakt en vervolgens op milieuvriendelijke wijze kunt afvoeren. Het is namelijk in de installatietechniek steeds belangrijker geworden om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit kan jouw bedrijf onderscheiden van de rest. Probeer daarom te investeren in duurzamere opties en laat de klant zien dat je ook met het afvoeren van smeermiddelen rekening houdt met het milieu. Dit levert uiteindelijk heel veel op voor het bedrijf.

4.    Regelmatig onderhoud plegen

Na afloop van de installatie is je werk natuurlijk niet klaar. De geleverde constructies moeten uiteraard ook nog gewoon onderhouden worden. Meestal valt dit simpelweg onder de service van het bedrijf. Hierbij is het echter wel belangrijk dat men op de hoogte is van de stand van zaken. Hoe vaak moeten de vetten gecontroleerd worden? Hoe hoog moet het oliepeil zijn? Welke smeermiddelen van olieonline.nl zijn er precies gebruikt?

Het is verstandig om hier een speciaal systeem voor op te richten. Zorg ervoor dat alle installateurs hun gegevens kunnen invoeren en er maandelijks controles uitgevoerd kunnen worden. Zo voorkom je dat het onderhoud onverhoopt verwaarloosd wordt en zullen de installaties langer over een goede werking beschikken.

Heb je vragen over smeermiddelen voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met een specialist in smeermiddelen en laat je informeren. Zo weet je zeker dat je over het juiste product voor jouw specifieke situatie beschikt.

Totaal

Laat je bericht achter