• info@drosinstallatietechniek.nl

3D Laserscannering en meer

3d laser scan

3D Laserscannering en meer

Als je het hebt over 3D modelleren, dan wordt dat vaak gedaan met 3D laserscanning. Dit is namelijk de techniek die dan in wordt gezet om een constructie, gebouw, ruimtelijke omgeving of technische installatie goed in kaart te brengen. Alle data wordt verwerkt tot een puntenwolk. Het grote voordeel van 3D modelleren is dat het je een 3D model geeft, een gedetailleerd beeld van een werkelijke ruimte. Het voordeel van een 3D model is ook dat het erg compleet is, oppervlaktes, gebruikte materialen, details, volumes, alles wordt in beeld gebracht. Er kan op deze manier met meer betrouwbare gegevens worden gewerkt en zo worden faalkosten in een latere fase vaak ook voorkomen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer er gesproken wordt over 3D laserscanning, dan is dat een geavanceerde techniek. Dit kan plaatsvinden wanneer de reguliere werkzaamheden gewoon doorgaan. Het is dan ook een snelle werkwijze, maar ook nauwkeurig. Er wordt steeds vaker voor gekozen, omdat het voor een bedrijf van belang is om inzicht te hebben in de gegevens en de procedure. Gaat alles naar wens? Of als er wat gaande is, dan kan het snel in kaart worden gebracht waar het mis is gegaan en kunnen verdere problemen voorkomen worden. Het kan ook ter controle in worden gezet om te kijken of alles naar wens verloopt. Het is dan ook een techniek die in verschillende branches ingezet kan worden en daar wordt dan ook steeds vaker voor gekozen. 

Vaker ingezet in de praktijk

Door het nauwkeurige beeld wat vrijkomt na de 3D laserscanning, heeft iedereen die ermee werkt een goed beeld van de daadwerkelijke situatie. Dit is ook precies de reden dat het in de praktijk steeds vaker wordt ingezet. Het is onmisbaar in een wereld waarin er veel technische ontwikkelingen zijn. Het zal dan ook steeds verder worden doorontwikkeld en nog meer gebruik van worden gemaakt. Dankzij de 3D beelden wordt alles heel goed weergegeven vanuit allerlei perspectieven en dat kan veel problemen voorkomen. Als je met jouw bedrijf hier gebruik van wil maken dan kun je altijd informatie opvragen en advies inwinnen om na te gaan wat de voordelen in de praktijk voor jou kunnen zijn. 

Totaal

Laat je bericht achter